Voor komende concerten; zie de Agenda.
1 november 2019

VLAARDINGEN -  Gloria Toonkunst brengt zaterdag 9 november de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy in de Grote Kerk van Vlaardingen. De aanvang is 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.15 uur geopend.

De uitvoering

In 2018 heeft het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen op grootse wijze met een aantal optredens haar 100-jaar bestaan gevierd. Het koor ontving dat jaar ook de Koninklijke Erepenning. Nu zal Gloria Toonkunst Vlaardingen onder leiding van haar dirigent Bas van Houte het bekende oratorium Elias uitvoeren in de Grote Kerk te Vlaardingen. Een kooravond van allure!

Klik hier voor het hele artikel


17 november 2018
Zaterdag 17 november was ons jubileumconcert in de Grote Kerk in Vlaardingen.

Uitgevoerd werden het  Magnificat van J.S. Bach, Lauda Jerusalem van A. Vivaldi en Gloria van A. Vivaldi, dit met medewerking van solisten en orkest.

Daarnaast brachten Arjen Leistra (orgel) en  het orkest Accompagnato ook nog ten gehore het  Concerto in D minor, Opus 7, No 4 van G..F. Händel.

Na de pauze  overhandigde burgemeester Annemiek Jetten de Koninklijke Erepenning aan onze voorzitter Marion Martijn. Dit gaf een extra feestelijk tintje aan ons jubileumconcert!

En dan nog die heerlijke toegift: het Hallelujah uit The Messiah van G.F. Händel!

 


14 september 2018 - Open Monumentendag 2018
Gloria Toonkunst Vlaardingen gaf de officiële opening van de Open Monumentendag, die dit jaar in het teken van 'Europa' stond, een extra feestelijk tintje. met een optreden in Museum Vlaardingen.
De goede akoestiek verraste het koor; de klanken kwamen goed tot hun recht.
Het publiek kon genieten van mooie muziek van Vivaldi en Bach, twee Europese componisten die hun sporen verdiend hebben. .


16 juni 2018 - Gloria Toonkunst en 'Vlaardingen 1018'
Op deze zaterdag stond de Grote Kerk op de Markt in het middelpunt van de viering van ‘Vlaardingen 1018’. Niet zo verwonderlijk, want hier stond zo ongeveer de burcht van Dirk III. Rondom de kerk was het een drukte van belang bij de vele middeleeuwse kramen.

In de Grote Kerk waren er die middag doorlopende korte optredens van Euterpe, Aad Zoutendijk, bamboefluitgroep, Cantorij Grote Kerk én Gloria Toonkunst.


7 mei 2018 - Gloria Toonkunst op Radio Rijnmond
Ruud de Boer presenteert iedere werkdag Rijnmond Nu. Maandag 7 mei werd er in zijn uitzending speciaal aandacht besteed aan Gloria Toonkunst Vlaardingen, vanwege het 100-jarig bestaan van het koor. 
Diverse koorleden werden geïnterviewd en het koor zong enkele  delen uit de muziek die nu op het repetitieprogramma staan. Het radioprogramma werd maandagavond 7 mei live uitgezonden vanaf de vaste repetitie-Iocatie van het koor, Kerkcentrum HoIy in Vlaardingen.


21 april 2018 - Zeer geslaagde workshop
Dit jaar zijn er diverse jubileum activiteiten. Eén daarvan was de workshopdag op zaterdag 21 april. Er kon die dag gekozen worden uit workshops over Franse chansons, o.l.v. Annemarie Willems, muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance o.l.v. Bas van Houte, musical zingen o.l.v. Anja Brands en het Afrikaanse lied o.l.v. Harry Over.

Het was een geweldige dag met 110 enthousiaste deelnemers.

Aan eind van de middag bracht elke groep een aantal ingestudeerde liederen ten gehore. Daarna was er een gezellige afsluitende borrel. 


22 januari 2018 - Op die dag vierden we het feit dat uit oude documenten blijkt dat op 22 januari 1918 een eerste aanzet werd gegeven tot de oprichting van het Toonkunstkoor Vlaardingen. Het koor Gloria in Excelcis Deo werd in 1919 opgericht. Beide koren zijn intussen opgegaan in het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen.


Aftrap jubileumjaar

Dus startte op 22 januari 2018 om 19.30 uur ons jubileumjaar met een spetterende aftrap. Omdat ook een koor met zijn tijd moet meegaan, zijn huisstijl én website compleet gemoderniseerd. De website geeft zowel voor de koorleden als externen duidelijke en actuele informatie en wordt zo een belangrijke informatiebron. Samen met verzamelde pers en genodigden zijn de nieuwe huisstijl, ontworpen door Lennard Gog, en de nieuwe website van de hand van Albert van Boerum, gepresenteerd.

Daarnaast is het programma voor het jubileumjaar bekend gemaakt. De nieuw ontworpen flyers, posters en toegangskaarten voor ons volgende concert van de Johannes Passion van J.S. Bach, dat op 10 maart 2018 wordt gegeven, zijn inmiddels beschikbaar. 


Jubileumprogramma

Een speciale jubileumcommissie en de PR-commissie hebben in samenspraak met het bestuur voor dit jaar een aantal mooie evenementen voorbereid voor zowel leden als niet-leden. Zie hiervoor de activiteitenagenda op deze website. Bekroning zal ongetwijfeld, en niet zonder reden, de koorreis naar Ieper in België worden. In Ieper wordt de herdenking levend gehouden van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), die hier ‘de grote oorlog’ wordt genoemd.